Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Інше

Вибрати дату
RSS

15-річний хлопець втопився через забавки скутериста

13 липня 2009, 10:23
15-річний хлопець втопився через забавки скутериста

Від хвилі автомобільні колеса, на яких пливли діти, перекинулися. Скутерист із місця пригоди втік. Берег озера «Задорожного» всіяний розкішними дачами заможних та впливових людей. Вони полюбляють швидку їзду на водних мотоциклах. Але кататися у цій водоймі заборонено. Однак для цієї категорії людей правила не писані.

Того трагічного дня 15-річний Ігор та 9-річний Назар плавали на автомобільних колесах, коли раптом побачили, що у їхній бік мчить скутер.

Назар, постраждалий: «Ми плили до берега. І скутер приїхав, і були сильні хвилі, і ми перевернулися».

Очевидці з берега кинулися рятувати дітей. Однак із води живим витягли лише Назара. Інший хлопець пішов на дно. Свідки кажуть, скутеристи бачили, що накоїли, однак втекли.

Світлана, свідок: «І скутер просто собі в той бік поїхав. Потім ще скутери їздили. І всі, всі отут люди кричали: діти топляться. Ніхто зі скутерів уваги не звернув».

Ірина Дембіцька, бабуся загиблого: «Вони не були тверезі, вони були п’яні. Ті всі старші повідають нам. Гнали на сумашедшій швидкості. Як Назарчик, вони вас хвилею відбили в бік. Спеціально. То не люди, то скот якийсь, то скот».

Мати Ігоря розповідає - господар будинку погрожував дітям.

Катерина Заріцька, мати загиблого: «Плили діти, підплили до тої дачі. Вийшов власник: ідіть звідси, або ми спустимо собак, або навіть можемо і стріляти».

Хто саме був на скутері, вбиті горем батьки достеменно не знають. І нарікають на міліціянтів. Кажуть: ті спускають страву на гальма. Правоохоронці ж запевняють - розберуться.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС у Львівській області: «Матеріали зараз знаходяться на стадії перевірки. На даний час відомо поки що - сталася надзвичайна ситуація на воді».

Міліції для розслідування необхідні результати судово-медичної експертизи тіла потопельника, а його досі не знайдено. Водолази працюють щодня, однак глибина озера сягає тридцяти метрів.

Роман Фіца, керівник рятувально-водолазної служби Львівської області: «Наше водолазне спорядження розраховане на глибину до 20 метрів. Можна йти до 25-ти. Але в нас один водолаз, людина, яка має другий клас. Вона дійшла до 21-го метра, і тоді ми заборонили спуск водолазів».

У найглибших місцях озера температура сягає чотирьох градусів. За таких умов тіло може пролежати до місяця і лише тоді сплисти.

Тим часом мешканці села Демня, звідкіля хлопчик, вже зібрали кошти, щоб залучити водолазів із новітнім спорядженням.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львівська обл. НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.