Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Катастрофи

Вибрати дату
RSS

Частина Львівщини щомиті може піти під землю

10 березня 2009, 19:02
Частина Львівщини щомиті може піти під землю

Обвал і землетрус може спричинити навіть звичайнісінька негода. А коштів на зупинення руйнівних процесів, надто за економічної кризи, катма. Дорога Львів-Трускавець буквально рясніє тріщинами. Це перші передвісники можливої катастрофи.

Головний інженер: «Біда в чому. Біда в тому, що ті тріщини рухаються в бік автодороги. Значить, в сторону автодороги і в сторону електроліній».

Загальний об’єм підземних порожнин навколо Стебника і Трускавця - 30 мільйонів кубометрів. Будь-якої миті твердь над ними може провалитися. Що спровокує землетрус у 4-5 балів за шкалою Ріхтера.

Микола Яковлєв, керівник державного підприємства «Полімінерал»: «Навіть та ж повінь, паводок можуть спровокувати, навіть невеликий землетрус в Карпатах може спровокувати надзвичайну ситуацію».

Найстрашніше, що порожнини знаходяться там, де й життєво-важливі комунікації – автомагістралі, водогони, лінії електропередач.

Незважаючи на це, до прогнозів науковців керівники міст із зони потенційного лиха ставляться скептично. А бо ж просто закривають очі. Адже небезпека чатує і на міжнародний курорт Трускавець.

Іван Фабяк, головний інженер підприємства «Полімінерал»: «Ми мали необережність декілька років тому про цю ситуацію розказати широкому колу. То до нас звернулися трускавчани, представники мерії - люди добрі, не розказуйте, бо до нас перестануть їхати люди відпочивати».

Єдиний спосіб не допустити обвалу – негайно заповнити всі порожнечі соляним розсолом. Однак це не під силу місцевій владі.

Мирослав Сеник, голова Львівської облради: «Бо це мова іде про дуже великі гроші. Тобто, якби ми навіть усі гроші, які є у нас в екологічному фонді, направили на вирішення тої проблеми, то це абсолютно не вирішує її».

Щоб відвернути небезпеку, потрібно 160 мільйонів гривень. А поки їх шукатимуть, Львівщина й далі стоятиме на порозі техногенної катастрофи.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львівська обл., НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.